Funkčné potraviny
Funkčné potraviny sú koncentrovaným zdrojom vitamínov, minerálov, antioxidantov, nasýtených mastných kyselín a ďalších živín, ktoré sú dôležité pre vaše zdravie. Medzi najpopulárnejšie funkčné zelené potraviny patria zelený jačmeň a chlorella.
Základnou esenciálnou látkou potrebnou v našom tele, pre udržanie zdravia, sú omega-3 mastné kyseliny, ktoré si telo nedokáže vyrobiť samo a je dôležité tieto kyseliny pravidelne konzumovať, či už stravou, čo je v našich zemepisných šírkach ale trochu problém, alebo čistými a kvalitnými výživovými doplnkami.
S objednávkou a presným dávkovaním vám, ako váš poradca rada pomôžem.

ZELENÝ JAČMEŇ
Šťava z mladých listov jačmeňa je pre človeka dobre vstrebateľná a mimoriadne prínosná. Dodáva výživu priamo mitochondriám, revitalizuje a aktivuje regeneračné procesy priamo v bunkách.
Traviny sú základom potravinového reťazca na súši. Pre človeka sú traviny výživovo veľmi hodnotné, je potreba ich ale odšťaviť a zbaviť tak nestráviteľnej vlákniny, ktorá nám dokáže poškodiť črevnú sliznicu, preto treba dbať na kvalitu. Podmienkou účinnosti šťavy je vysoká kvalita pestovania a následné šetrné spracovanie, vrátane sušenia pri nízkych teplotách.
HLAVNÉ PRÍNOSY ŠŤAVY Z LISTOV ZO ZELENÉHO JAČMEŇA:
• Vysoký obsah cenných enzýmov, ktoré vykonávajú veľa dôležitých funkcií v tele, ako sú napríklad superoxid dismutáza, kataláza, cytochróm oxidáza, DNáza,...a mnoho ďalších
• Široké spektrum dobre vstrebateľných vitamínov, minerálov a stopových prvkov, vrátane tých často deficitných- vit.K2, horčík, selén, vápnik,...
• Vysoký obsah cenného chlorofylu a antioxidantov, ktoré sa podieľajú na regeneračných procesoch a ochrane buniek pred poškodením voľnými radikálmi, žiareniami a chemikáliami
• Obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny dôležité pre rast svalov
• Obsahujú esenciálne omega 3 mastné kyseliny
• Obsahuje iba rozpustnú vlákninu, ktorá je vhodná aj pre ľudí s akútnymi črevnými zápalmi, po operácií, u ľudí s bezzvyškovou diétou
• Zelený jačmeň má veľký efekt naprieč celým organizmom. Obzvlášť má silný účinok v revitalizácií a anti-aging procesoch, dodaní energie, zvýšení mentálnej sviežosti, v prevencii a liečbe civilizačných ochorení
Zelený jačmeň je skutočným elixírom mladosti, ktorý prináša unavenému telu aj mysli veľkú podporu. Dobre sa uplatňuje pri vývoji detského organizmu, ako podpora pre fyzický a mentálny vývoj a výkon, hlavne u športujúcich detí a v období kedy je treba podporiť samoliečebnú schopnosť organizmu.

CHLORELLA PYRENOIDOSA
"Novodobá superpotravina" podporuje silu a odolnosť, šetrne čistí telo na bunkovej úrovni a harmonizuje procesy vo všetkých orgánových sústavách.
Riasy sú základom potravinového reťazca vo vode a podobne ako traviny, predstavujú pre nás cenný nutričný poklad. Chlorella pyrenoidosa je jednobunková sladkovodná riasa, ktorá vyniká veľkým zdravotným prínosom. Pre dobrú vstrebateľnosť živín je nutné narušiť ich silnú bunkovú stenu. Pestovaná za najkvalitnejších podmienok a dezintegrovaná chlorella sa tak stáva zdrojom kvalitných živín a funkčnou potravinou s komplexnými účinkami na organizmus.
HLAVNÉ PRÍNOSY CHLORELLY:
• Je celistvá potravina, obsahuje široké spektrum mikroživín podobne ako zelený jačmeň, vrátane vitamínov K2, vit D a vit B12, kyselinu listovú, lyzín, jód, železo a vápnik
• Je najväčším výživovým zdrojom chlorofylu- má pre telo veľa benefitov- podpora hojenia rán, protizápalový efekt, antimikrobiálny efekt, protinádorové pôsobenie
• Obsahuje dobre vstrebateľné bielkoviny so všetkými esenciálnymi aminokyselinami, je jedným z najbohatších zdrojov proteínu na planéte
• Prospieva zdravému črevnému mikrobiómu, zdravému tráveniu a imunite- vďaka vláknine
• Nemá konkurenciu v detoxikačnej schopnosti tela, odvádza z tela rôzne typy škodlivín, toxínov, vrátane ťažkých kovov
• Obsahuje Chlorella Growth factor- slúži počas protistarnúcich procesoch, pri hojení rán, na podporu imunity
• Jedna polievková lyžica Chlorelly poskytuje 320% DDD (doporučenej dennej dávky) železa a 120% DDD vápnika
• Je najbohatším potravinovým zdrojom RNA- zvyšuje dlhovekosť
Chlorella podporuje funkciu mozgu a pečene, zlepšuje trávenie a vylučovanie, pomáha pri regenerácií tela, detoxikuje, chráni organizmus pred ožiarením, uvoľňuje zápaly, podporuje zdravé chudnutie, zlepšuje imunitný systém. Vedecká dokumentácia naznačuje, že je účinná pri redukcii symptómov civilizačných ochorení- mnohých druhoch rakoviny, obezite, cukrovky, anémií, artritíde,...

OMEGA -3 MASTNÉ KYSELINY
Sú esenciálne polynenasýtené mastné kyseliny, nachádzajú sa najmä v rybách prevažne s vysokým obsahom tuku a určitý druh a množstvá sa nachádzajú aj v rastlinných olejoch- ľanový olej, olivový, konopný, pupalkový.
Omega-3 mastné kyseliny sú osvedčené protizápalové látky proti mnohým chorobám vrátane kardiovaskulárnych ochorení a rakoviny.
Ich účinok je hypolipemický, protizápalový, imunosupresívny, antiagregačný, antiarytmogénny, kardioprotektívny, hypotenzívny, neuroprotektívny, neuroregulačný, metabolický, genomodulačný, antiproliferatívny. Významnou mierou prispievajú k zmierneniu zápalových procesov pri chorobách obličiek, inhibujú rozvoj aterosklerózy, znižujú riziko arytmií, zlepšujú priebeh bronchiálnej astmy a atopickej dermatitídy. Vplyvom na CNS zlepšujú priebeh mnohých neurologických a psychiatrických chorôb. Sú taktiež dôležité v prevencii a liečbe onkologických a gynekologických chorôb- endometriózy, poruchy s plodnosťou, cysty na vaječníkoch, PMS,...
Omega-3 mastné kyseliny poznáme 3 druhy ALA, EPA, DHA, každá má svoju nezastupiteľnú úlohu v organizme. EPA a DHA vieme získať jedine zo živočíšnych zdrojov, naše telo si ich neviem vytvoriť v dostatočnom potrebnom množstve, preto je treba ich každodenne prijímať.
Štruktúra nášho mozgu je tvorená špeciálne z veľkej časti z DHA, ak má telo nedostatok DHA, narúša sa centrálny nervový systém- poruchy pozornosti, poruchy pamäte, poruchy spánku, poruchy nálad, úzkosti, depresie, ADHD...
Obzvlášť dôležité je zvýšiť príjem omega-3 mastných kyselín u tehotných a dojčiacich žien, ktoré ho potrebujú pre správny vývoj mozgu dieťaťa a u detí, pretože mozog sa intenzívne vyvíja do cca 24 rokov života.
Viac ako množstvo omega-3 mastných kyselín je dôležitejšia ich kvalita! Potrebné množstvo omega-3 mastných kyselín a presný druh omega-3 mk, aký je potrebný pre vás, vám nastavím na mieru, na základe vstupných výsledkov z krvných testov. Jedine vďaka testu sa telo dostane rýchlo do rovnováhy a zbaví sa nežiaducich symptómov, pretože test presne ukáže, čo je treba zmeniť.
Moje poradenstvo, čo sa týka vyhodnotenia výsledkov, nastavenia presných dávok, úpravy stravy, máte zdarma.